Boerenworstdressing – Leels Cooks


Ik ben een van die mensen die het opvullen noemt, ongeacht of het ergens in is “gepropt”. (aankleden klinkt gewoon verkeerd) Ik ben sowieso erg tegen een natte, doorweekte vulling, dus geef er de voorkeur aan gebakken tot gouden knapperige perfectie. Als je van een supervochtige dressing houdt, gebruik dan een diepere ovenschaal, als je nog knapperiger wilt, leg het dan op een bakplaat. Het is allemaal aan jou!

Sla de verse kruiden en het scheuren van het brood niet over in plaats van in blokjes te snijden. De ruwe, grillige randen die we krijgen door te scheuren in plaats van te snijden, zorgen ervoor dat er meer oppervlak bruin kan worden, en we willen die knapperige stukjes!

Je kunt elke worst gebruiken die je lekker vindt, ik geef de voorkeur aan boerenworst of ontbijtworst met de darmen verwijderd. Houd er rekening mee dat als u Italiaanse worst gebruikt, dit de smaak van dit gerecht aanzienlijk zal veranderen, aangezien deze veel kruiden bevatten!

Gebruik een lekker brood, maar pas op voor brood met een zeer harde korst, het zal wat zachter worden door de bouillon/het ei enz. maar je kunt maar zo veel doen.


Wat je nodig hebt:

Serveert ongeveer 6-8

  • 1 groot Italiaans of stokbrood, in stukken van 1″ gescheurd (ongeveer 1 pond of 10 kopjes)
  • 1 lb boerenworst of andere gemalen worst (neese of jimmy dean)
  • 1/2 stok ongezouten boter
  • 1 kopje gele ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje peterselie, fijngehakt
  • 2 el verse salie, fijngehakt
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • 2 tl koosjer zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 1/2 kopjes natriumarme kippen- of kalkoenbouillon, verdeeld
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  1. Verwarm de oven voor op 250F. Scheur op een grote bakplaat het hele brood in grote stukken van 1″. Bak gedurende 1 uur, roer halverwege om het brood uit te drogen. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  2. Verdeel in een grote pan de boerenworst in stukjes van 1/2 “en begin met bruinen. Voeg boter, ui en selderij toe en kook tot ze glazig zijn. Voeg 1 kopje bouillon toe, schraap de bruine stukjes van de bodem van de pan en zet opzij.
  3. Draai de oventemperatuur tot 350F.
  4. Breng het brood in een zeer grote kom over, voeg het worstmengsel, peterselie, salie, rozemarijn, tijm, zout / peper toe en roer voorzichtig om te verdelen. Klop de eieren los in een kleine kom en voeg de resterende 1 1/2 kopjes bouillon toe. Giet gelijkmatig over het dressingmengsel en meng nog een keer. Wees voorzichtig, want het brood heeft veel vloeistof opgenomen en we willen het niet verder breken. Ik doe dit graag met gehandschoende handen omdat het gemakkelijker is.
  5. Plaats in een 9 × 13 beboterde ovenschaal en dek af met folie. Bak gedurende 40-45 minuten. De laatste 10 minuten de folie verwijderen. Als je een extra krokant laagje wilt, zet dan de laatste paar minuten de grill aan, maar houd deze in de gaten.

Genieten!

IMG_0763IMG_0758.jpg

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cateringnederweert
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart