Welsh Rarebit Dip – Bierkaas – Leels Cooks


Welsh rarebit wordt traditioneel geserveerd als kaasachtige toast, maar ik dacht dat ik iets anders zou proberen. Het concept is niet bizar, aangezien er al bier-kaasdips bestaan, maar deze gaat nog een stap verder met meer volwassen smaken. Scherpe kaas, dijonmosterd, worcestershiresaus en een donker bier geven het een dynamische smaak en veel diepte. Ik zou dit niet aan de kinderen geven, maar het is een geweldige manier om de gebruikelijke bierkaas die we overal zien af ​​te wisselen.
Ik heb ook wat fontina aan dit recept toegevoegd, omdat het een geweldige smeltende kaas is die heel mild is om enkele van de intense smaken te verbreken en het een stevige body te geven.

Gebruik de restjes (als je die hebt) als gewone rarebit en smeer later een dikke laag op toast en rooster tot ze goudbruin zijn, of ga een stap verder en verander het in een mac and cheese (ik heb dit gedaan, we hebben het allemaal opgegeten haha!) .

Wat je nodig hebt:

  • 3 el boter
  • 3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • 1 kopje bier (porter of ale)
  • 1/4 kopje volle melk
  • 12 oz scherpe cheddar, geraspt
  • 5 oz fontina, geraspt
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 el worcestershiresaus
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  1. Voeg in een grote pan boter en bloem toe, kook op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn en de bloem zijn rauwe smaak een beetje heeft uitgekookt. Voeg geleidelijk bier en melk toe en klop tot een gladde massa. Laat dit aan de kook komen om in te dikken.
  2. Haal de pan van het vuur en roer de kaas erdoor. Je wilt de vloeistof niet koken terwijl de kaas erin zit, anders gaat het schiften/uit elkaar vallen. Dijon, worcestershire, zout en peper toevoegen. Als je kaas extra koud was of niet goed smelt, kun je hem terug op een zacht vuurtje zetten om het smelten te beëindigen.
  3. Breng over naar een kleine hittebestendige schaal.
  4. Zet 2-3 minuten onder de grill of tot het mengsel begint te borrelen en bruin wordt.

Dit mengsel wordt aanzienlijk dikker als het afkoelt, dus het is het lekkerst als het nog heet is. Geniet ervan met crackers, brood of andere groenten waar je van houdt!

IMG_0705

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cateringnederweert
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart