Peperkoek Biscotti – Leels Cooks


Ik ben zo blij dat ik met vakantie bakken kan beginnen. Vertel het aan niemand, maar we hebben ook naar een paar kerstafspeellijsten geluisterd <_<.

We houden echt van gekruid gebak in dit huis, en deze Gingerbread Biscotti zijn perfect voor de hoeveelheid thee en koffie die we dagelijks drinken! Deze drogen uit als gewone biscotti, maar ze zijn ook niet keihard, onmogelijk om zonder thee te eten vanwege de bruine suiker en melasse die erin zitten.

Dit recept is voor grote biscotti, maar als je mini wilt, verdeel het deeg dan in twee blokken en bak iets minder. Deze kunnen een beetje wispelturig zijn om te maken, omdat ze zowel bruine suiker als melasse bevatten en het deeg een beetje plakkerig is. Niets wat sommige goed bebloemde handen niet aankunnen!


Wat je nodig hebt:

Maakt ongeveer 20 grote biscotti van 15 cm

  • 3 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel zout
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen piment
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 6 eetlepels ongezouten boter, zacht
  • 1 kopje bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels echt vanille-extract
  • 2 eetlepels melasse

Witte chocolade motregen:

  • 1/2 kopje witte chocoladeschilfers
  • 1 eetlepel melk

  1. Verwarm de oven voor op 325F. Bereid een grote bakplaat voor met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en kruiden.
  3. Voeg in een aparte kom of keukenmixer boter en bruine suiker toe, meng met een spatel of de peddelbevestiging tot ze gecombineerd zijn. Meng er ei voor ei, vanille en melasse door.
  4. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe tot het net is gecombineerd. Je krijgt dan een wat plakkerig mengsel.
  5. Schep het deeg op de voorbereide bakplaat en vorm met met bloem bestoven handen een rechthoek van 12 x 4 “die ongeveer 3/4” dik is. Als je mini biscotti wilt, deel dat dan in de lengte doormidden om twee rechthoeken van 12 x 2″ te vormen, met wat ruimte om te rijzen.
  6. Plaats in de oven en bak gedurende 25 minuten. Haal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen of totdat je comfortabel genoeg bent om ermee om te gaan.
  7. Leg het gebakken deeg voorzichtig op een snijplank en snijd het in stukken van 20 3/4 “-achtig. Dunnere biscotti is knapperiger maar gemakkelijker te verbranden, te dik en droogt mogelijk niet genoeg uit.
  8. Plaats gesneden biscotti terug op beklede bakplaat in een gelijkmatige laag.
  9. Verhoog de oventemperatuur tot 350F en bak gesneden biscotti nog eens 10 minuten.
  10. Haal uit de oven en breng over naar een rek om volledig af te koelen.

Voor de witte chocolade drizzle:

  1. Doe witte chocolade en melk in een magnetronbestendige kom. Magnetron op middelhoog vermogen gedurende 30 seconden per keer totdat de chips beginnen te smelten. Roer met een vork of garde tot een gladde massa.
  2. Als je super ongemakkelijk bent om chocolade in de magnetron te zetten, bereid dan een dubbele boiler voor (pot met water met kom erop) en smelt de chips op die manier!
  3. Besprenkel of dip gekoelde biscotti in chocolade en laat opstijven. Geniet ervan met je favoriete thee of warme drank!

Laat het me weten als je deze Gingerbread Biscotti gemaakt hebt! Genieten!

IMG_0819

IMG_0793

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cateringnederweert
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart