Instant Stoofpot Rundvlees – Leels Cooks


Ik verlang nog steeds naar deze hartige gerechten, ook al is het vreemd genoeg niet erg koud hier in NC. We houden gewoon van onze instant-pot. Ik had nooit gedacht dat ik zo dol zou zijn op (en een beetje bang zou zijn voor) een snelkookpan, maar het maakt echt heerlijke dingen, vooral vlees, en verkort de tijd aanzienlijk. Pulled pork in een uur?! Stoven in 45, bouillons en soepen zijn rijk en vol diepte. Letterlijk het enige gemaksapparaat I Eigenlijk regelmatig gebruiken!

Hier is mijn recept voor runderstoofpot gemaakt in een instantpan/snelkookpan.

Wat je nodig hebt:
(voor 4 personen)

  • 2 lbs stoofvlees of chuck, in blokjes van 1 “gesneden
  • 2 wortels (1 kop) in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij (1 kopje) in blokjes gesneden
  • 1 grote ui (1,5 kopjes) in blokjes gesneden
  • 1-2 roodbruine aardappelen (1,5 kopjes) in blokjes
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el koolzaadolie
  • 3 el maizena
  • 1 1/2 – 2 kopjes runderbouillon (minder voor dikkere bouillon)
  • 2 el verse kruiden – ik gebruikte rozemarijn en tijm
  • 1 gedroogd laurierblad
  • zout en peper
  • handvol verse peterselie, fijngehakt
  1. Zet je instant-pot in de sautee-modus en bereid het vlees voor. Kruid in een grote kom het rundvlees royaal met zout en peper. Bestrooi met maizena en gooi om te coaten.
  2. Doe canola-olie in de instantpan en begin het rundvlees aan alle kanten bruin te maken. Het hoeft niet perfect te zijn, alleen om er wat kleur/smaak in te krijgen. Ik deed dit 2 batches. Haal het vlees eruit en zet opzij.
  3. Voeg wortel, selderij, ui, knoflook en aardappel toe. Bak een minuut of twee om de gebruinde stukjes van de bodem van de pan te verwijderen.
  4. Rundvlees terug. Voeg runderbouillon, verse kruiden en laurier toe. (als je weinig of geen natriumbouillon hebt gebruikt, voeg dan 1 tl zout en peper toe) Roer om te verdelen.
  5. Plaats het deksel op de instantpan en zorg ervoor dat het ventiel op “afdichten” staat. 45 minuten onder hoge druk gezet.
  6. Als het koken klaar is, laat het dan minstens 10 minuten op natuurlijke wijze ventileren. Laat het stoomventiel los. Roer voorzichtig verse peterselie erdoor en serveer!

Dit zal een bos dikker maken zodra het afkoelt, als je een nog dikkere bouillon wenst, gebruik dan iets minder vloeistof.

IMG_0885

Genieten!

Als je wilt, kun je dit absoluut in een slowcooker maken, sla het bruinen over (of doe het van tevoren op het fornuis) en zet het dan gewoon op de hoge stand voor ongeveer 8 uur.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cateringnederweert
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart