Salade van geroosterde pompoen en boerenkool – Leels Cooks


Ben je gek op squashen? Ik eet er niet genoeg van, maar het is heerlijk als het goed wordt gemaakt. Ik doe er standaard meestal kaneel / bruine suiker / cayennepeper op, maar er is gewoon iets aan de mix van kruiden en zoetheid.

Boerenkool kan een lastige klant zijn, en ik denk dat veel mensen zich niet realiseren dat je boerenkool moet ‘masseren’ om het rauw te eten. Het is een sterke, vezelige plant en door hem te masseren worden de celwanden enigszins afgebroken, waardoor hij lekkerder eet en makkelijker verteerbaar is!

Er zijn een miljoen iteraties van deze salade, meestal geserveerd met granaatappelpitjes in plaats van gedroogde cranberry, maar ik hou er persoonlijk niet van om erop te kauwen. Verwissel de boerenkool voor spinazie, gebruik acorn, delicata of flespompoen.


Wat je nodig hebt:
Voor 4-6 personen

  • 1 grote eikelpompoen, geschild en in plakjes van 1/2 “(ongeveer 3 kopjes)
  • 2 el olijfolie, verdeeld
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 theelepel rode chilivlokken
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 5 kopjes boerenkool, gewassen
  • 1-2 el citroensap
  • snufje zout
  • 1/4 kopje feta, verkruimeld
  • 3 eetlepels gedroogde veenbessen
  • 3 eetlepels geroosterde pompoenpitten

Dressing:

  • 2 el honing
  • 2 el korrelige mosterd
  • 3 el appelazijn
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Verwarm de oven voor op 400F. Bereid een grote met bakpapier beklede bakplaat voor.

  1. Meng in een grote kom geschilde pompoen, 1 el olijfolie, bruine suiker, kaneel, chilivlokken, zout en peper. Gooi om te coaten en plaats in een gelijkmatige laag op bakplaat. Bak ongeveer 20-25 minuten of tot de pompoen lichtbruin is en prikken met een vork geen weerstand biedt. Laat iets afkoelen.
  2. We moeten die boerenkool masseren. Doe de boerenkool in een andere kom en scheur in stukken van 1″, verwijder alle stelen. Voeg citroensap, de resterende 1 el olijfolie en een snufje zout toe. Masseer de bladeren zachtjes door ze tussen je vingers te wrijven en verdeel de olie/het sap gedurende een paar minuten. (Ik heb hieronder een video toegevoegd als dit niet logisch is!)
  3. Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing, behalve de olie. Klop om te combineren en giet dan voorzichtig de olie erin terwijl je voortdurend blijft kloppen om te emulgeren. Opzij zetten.
  4. Leg boerenkool op een grote schaal, leg er stukjes pompoen bovenop en overal. Werk af met feta, gedroogde veenbessen en pompoenpitten.

Serveer met dressing en geniet ervan!

IMG_0534


Hoe boerenkool te masseren:

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cateringnederweert
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart